Този сайт използва БИСКВИТКИ (cookies) за да съхранява вашите настройки, които бихте направили по време на вашето посещение.

Gayafores новата сила

Добавено от admin 04.01.2020 0 Comment(s) Новини,

Gayafores предлага няколко изключителни новости от Cersaie 2019. Колекции от порцелан, внимателно проектирани и проучени за съвременния интериорен дизайн
Aura и Brick Gradient  са най-новите предложения, които Gayafores включиха в своя каталог и които бяха изложени и представени пред обществеността на щанда на фирмата в Bologna Fiere от 23 до 27 септември. Новите колекции разширяват каталога, за да покрият подове и стени със собствена индивидуалност. 

Колекциите, с предложения за подови настилки и облицовки, придават максимално известност на цифровите материали, разчитайки на най-новите технологии и най-иновативните суровини.

В този смисъл си струва да се спомене, че цифровите материали позволяват на продуктите на Gayafores да бъдат предоставени частици, цветове, слоеве и релефи, които генерират отличителен и различаващ се дизайн, както е видно във всяка от колекциите на компанията. И новите творения приемат този аспект далеч отвъд експоненциален начин. Следвайки философията за съчетаване на традицията и опита в керамиката с най-модерната технология, Gayafores предлага като Cersaie 2019 новости три пълни колекции, дефинирани чрез елегантност и трезвост и в които линиите и наборът от геометрии и обеми са константа.

Формите и релефите, уникалните облицовки и фините детайли съставляват
перфектен микс, който придава на интериорния дизайн декоративен плюс
перфектно балансиран.

 

 

Aura

Думата „aura“ от гръцки се отнася до специалния ореол, обграждащ човек или предмет. Следователно, нейният лайтмотив е да предава усещания. Всички тези атрибути са особено подходящи за представяне на колекцията Aura, вдъхновена от легендарните светлинни мрамори, което връща оригиналния материал, за да го постави в актуални контексти, в които авангардът и традицията се сближават в перфектен баланс около концепцията за „off- бял “, тоест бял цвят, смесен със слаби нюанси на сивото или бежовото.

Digital materia играе водеща роля в тази цялостна и универсална колекция, която предлага три формата (32x62.5, 45x90 и 60x120) и три основи (Calacatta, Onyx и Crema), като поставя специален акцент върху декорацията чрез две декорации, които играят в унисон с различни релефи и геометрични композиции.

От една страна, Deco Aura е вдъхновен от ръчната работа на глина и носи на мраморната повърхност декоративен релеф с нежни вълнообразни линии. От друга страна, с по-съвременен стил, MURAL AURA е съставен от ивици с различна ширина с наклонени линии, симулиращи лазерно гравиране и генериращи ефект на херинга. В този случай случайното позициониране на парчетата прави възможно генерирането на движещи се повърхности, придружени от елегантна игра на светлини.

 

 

Brick Gradient 

Brick Gradient възниква като иновативна концепция деко в тухлен формат, с творчески стремеж и забележителен декоративен потенциал. В съответствие с тенденциите, в които преобладават линейните геометрии, този порцелан представя динамична и гъвкава цветова палитра, варираща от бяло до сиво, синьо и аквамарин, с внимателно хроматично разнообразие от неутрали и с два формата: 11x33.15 и 33.15x33 , 15. Brick Gradient разпределението на цветовете, които винаги обикалят около неутралите и бялото като водеща нишка, придобива ключово значение.

В допълнение към тези четири референции има чисто бял модел, BRICK NEUTRAL WHITE, предназначен да дава въздух на състава, да ограничава пространствата или да се прилага в комбинация с дърво, камъни или цименти.

Редуването на линии, зъбните колела с различна ширина, случайността, тънко надрасканите текстури, множеството възможности за поставяне (хоризонтално, вертикално, заключено ...) и използването на цифров материал правят тази колекция от тухли практичен и функционален избор да пресъздаде съвременна среда, която търси диференциран стил.