Този сайт използва БИСКВИТКИ (cookies) за да съхранява вашите настройки, които бихте направили по време на вашето посещение.

SIMAS, ceramic sanitary ware since 1955, 100% made in Italy granted by the trademark Ceramics of Italy.

Добавено от admin 28.01.2023 0 Comment(s) Новини,

Ентусиазмът беше осезаем в павилионите на CERSAIE, пълни с оператори, журналисти и хора, дошли от цяла Италия и от много чужди страни, любопитни да видят тенденциите и иновациите в сектора, с голямо желание най-накрая да се срещнат отново в присъствието. SIMAS, производител на санитарна керамика от 1955 г., известен със своите качествени колекции, 100% произведени в Италия, гарантирани от марката Ceramics of Italy на Confindustria Ceramica, присъства с две чисто нови предложения за дизайнерски умивалници.

"Ние сме много доволни от голямото участие, което потвърждава важността на това събитие за SIMAS, твърди Марко Джулиани, генерален мениджър на SIMAS Spa. Имахме възможността да се срещнем с много от нашите клиенти и създадохме нови контакти както в Италия, така и в чужбина, нашите търговските представители винаги бяха много заети и често трябваше да обслужват няколко клиента едновременно. Представихме се с по-голямо пространство, много отворено и гостоприемно, което подчертаваше както нашите колекции, така и визуализациите на новите дизайнерски умивалници BALLOON, проектирани от техническия офис Simas, и PO•MO, проектирани от Terri Pecora. Нови продукти, които бяха много популярни и предизвикаха голям интерес, както и изключително модерните лъскави цветове, оценени от клиентите, а също и от архитекти и дизайнери, които се надяваме след това да препоръчат на клиентите си да ги закупят. Много съм щастлив от възобновеното след години сътрудничество с Terri Pecora и от новата й колекция умивалници, представена на панаира, от която очаквам добри резултати. Бих казал, че Тери свърши доста добра работа."

В обзавеждането и дизайна тенденциите често са отражение на времето, в което живеем. Желанието да върнем живота си, след все още непреодолените мрачни и сложни времена, ни кара да търсим местата, където срещаме светлина, веселие, радост, цветове. Ето повърхностите на предмети, които мутират, стават лъскави, ярки и цветни, вдъхновени от мебелите и интериорния дизайн от 70-те години на миналия век, сега отново на мода. Тенденция, която вече се появи в модата и се прояви силно в тенденциите в интериорния дизайн на банята през 2022 г. След тази тенденция се ражда PO-MO, новата колекция умивалници, проектирана от калифорнийския дизайнер Terri Pecora за SIMAS. Линия от умивалници, плотове, окачени и свободно стоящи с смели геометрични форми, чиято естетика се характеризира със „стъпка“ в основата на всяко парче. Елегантен детайл върху изключително изчистен знак, който се отклонява от чистия минимализъм от средата на века и скандинавския дизайн, за да създаде по-съвременен обект. PO-MO, колекция с еклектичен и цветен стил оживява от нов дизайнерски израз и по-голяма композиционна свобода, вкоренени в постмодернизма, откъдето идва и името.

 

PO•MO е минимализъм 

PO-MO е проект за изключително гъвкав дизайн на умивалник, който е лесен за поставяне както в жилищни, така и в договорни помещения.

Избрани са две форми, кръглата и овалната, които играят различни размери в основата, както и във височината: заоблените Ø37x H19cm и Ø33x H24cm, овалните 56x37xH19cm и 50x33xH24cm, към които са добавени две окачени мивки с опора е от задната страна, една заоблена Ø37x43xH19cm и една овална 56x43xH19cm, в допълнение две свободностоящи мивки Ø 40xH85, едната от тях е специално проектирана за центъра на стаята.

Набор от изключителни нови лъскави цветове като Caramello (клонящ към прахообразното розово), Capri (наситено синьо между циан и синьо), Menta (наситено студено зелено), Narciso (енергично жълто), Rubino (наситено тъмно червено) , и графит (ярко сиво) се присъединяват към лъскавото черно и бяло на Simas, в допълнение към широка гама от матови покрития. Естетическото разнообразие на дизайна и цветовите нюанси, които могат да бъдат предложени в предварително зададена комбинация от два различни цвята в умивалника, единият за основата, а другият за вътрешната и външната страна на корито, позволяват оригиналното персонализиране на банята.

Дизайн: Terri Pecora,

100% произведено в Италия,

Предоставено от търговската марка Ceramics of Italy.